Page 2 of 38

WANITA MISKIN DAN IMAM HAMBALI

Suatu hari Imam Ahmad bin Hanbal rahimahullah dikunjungi seorang wanita yang ingin bertanya. “lmam, saya adalah seorang perempuan yang sudah lama ditinggal mati suami. Saya ini sangat miskin, sehingga untuk membesarkan anak-anak, saya memintal benang di malam hari, sementara siangnya… Continue Reading →

Kek Lapis Sarawak ke tu?!

Eh, sedapnya kek lapis tu…Hmm, pagi-pagi cakap pasal makanan ni mengundang rasa lapar kan? Hehe… . . Sebenarnya kak Shara nak cakap pasal Stokin Chestnut. Produk terbaru NSMC! Stokin ni, sekali pandang nampak macam kek lapis Sarawak, kan? Hehe… …. Continue Reading →

SIAPA JAMIN KIAMAT MASIH JAUH?

“ Telah hampir datangnya kepada manusia hari perhitungan amalnya sedang mereka dalam kelalaian, tidak hiraukan persediaan baginya. “ (Al-Anbiyaa – 1) Ayat ni Allah turunkan kepada Rasulullah saw 1400 tahun yang lepas :sob: Agak-agak sekarang semakin jauh ke semakin dekat… Continue Reading →

WALAU HANYA SEKUNTUM SENYUMANMU…

Salam… sihat hari ni? Nak share ayat Quran sikit… “Sesungguhnya Allah tidak sekali-kali menganiaya (seseorang) sekalipun seberat zarah (debu). Dan kalaulah (amal yang seberat zarrah) itu amal kebajikan, nescaya akan menggandakannya dan akan memberi, dari sisiNya, pahala yang amat besar.”… Continue Reading →

JANGAN LEPASKAN BONUS 10 KALI GANDA!

Allah berfirman: Sesungguhnya Allah dan malaikatNya berselawat (memberi segala penghormatan dan kebaikan) kepada Nabi (Muhammad s.a.w); wahai orang-orang yang beriman berselawatlah kamu kepadanya serta ucapkanlah salam sejahtera dengan penghormatan yang sepenuhnya. (Al-Ahzab – 56) Masya Allah, Allah sendiri berselawat ke… Continue Reading →

THE BEST MANUAL!

Allah ciptakan kita dan Dia yang paling tahu apa yang terbaik untuk kita… Lalu Allah utuskan Rasulullah saw untuk mengajarkan kita cara hidup yang paling baik dan menjadi keselamatan untuk kita… Rugilah sesiapa yang tidak mahu mengikut petunjuk Allah… Tiada… Continue Reading →

« Older posts Newer posts »

© 2020 nsmuslimahcollection — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑