Bila cakap tentang OOTD, mungkin ada yang kaitkan dengan free hair, aurat terbuka, dan sebagainya. Boleh di katakan, setiap hari ada je orang muncul kat media sosial dengan pakaian yang tak senonoh dan tak menutup aurat. Yang sedihnya, ramai pulak yang support tu.
.
.
Kalau kena tegur, nanti dia jawab, “ tak payah sebok. Kubur kan lain-lain! “
.
.
Hmmm, memanglah kubur lain-lain, dik. Tapi kita sayangkan awak…. Kalau boleh kita nak semuaaaa orang sama-sama jadi baik. 😢
.
.
Apa kata mulai sekarang, kita sama-sama usaha jadi lebih baik dari semalam.
Cuba jaga tingkahlaku…
Cuba jaga akhlak…
Cuba jaga tutut kata…
Cuba jaga hati orang…
Cuba jaga pakaian & aurat…
Cuba jaga hak-hak Allah & manusia…

.
.
Bukan nak kecam OOTD tapi alangkah baiknya kalau OOTD kita tu adalah sesuatu yang baik dan membawa orang lain untuk berubah menjadi lebih baik.
.
.
Akak tahu ramai je yang suka buat OOTD. Kalau Kak Shara nak ajak awak join OOTD Challenge NSMC, apa pendapat awak? Nak ke nak sangat?
.
.
“ NAK SESANGAT, KAK SHARA! KITEW SUKA SANGAT OOTD. HEHE.. TAPI KITEW JAGA AURAT, TAU! “
.
.
Ye, betul tu. Nak OOTD pun jangan sampai melanggar larangan Allah 😫. Oh ya, OOTD Challenge ni best sebab apa? Sebaaaab Kak Shara nak bagi hadiah wang tunai RM500 kepada pemenang. Suka tak?
.
.
“ GEMPAKLAH KAK SHARA. BIAR BETUL RM500?! KE AKAK SILAP TAIP NI? BUKAN RM50? “
.
.
Ish… kan akak dah bagitau awak #NSMCOOTDChallenge ni special. So hadiah pun mestilah WOW gitew!
.
.
“ KAK SHARA NI MEMANG THORBAIKK LAA.. CER CITER SKIT CANE NAK JOIN #NSMCOOTDCHALLENGE NI KAK. DAH BERGETAR LUTUT NI, TAK SABARZ! “
.
.
Hehe, yelaaa.. Awak kan suka sangat buat OOTD. Senang je nak join challenge ni :
1) Ambik gambar OOTD awak bersama handsock atau stokin NSMC

2) Follow Instagram @handsock_nsmc

3) Upload gambar OOTD awak dan tag @handsock_nsmc (kat Instagram)

4) Letak #NSMCOOTDChallenge kat caption gambar awak

5) Doa banyak2 dan senyuuum!

PERHATIAN : Pastikan pakaian menutup aurat sepenuhnya dan bahagian handsock yang ditunjuk hanya sampai pergelangan tangan (tempat pakai jam) sebab
selebihnya tu aurat (walaupun ada handsock)
.
.
“BAIIIIIKKK, KAK SHARA! SEKARANG JUGAK SAYA VIRALKAN #NSMCOOTDCHALLENGE NI! “
.
.
Thank you awaaak! Moga lebih ramai yang akan yakin untuk jaga aurat dengan handsock dan stokin….
.
.

Ada orang suka match kan warna baju dengan warna handsock…
.
.
Ada orang suka pakai handsock dan stokin warna yang contrast dengan pakaian dia (orang panggil colour block)
.
.
Ada orang yang suka warna handsock dan stokin yang universal colour (hitam, coklat, kelabu) dan dia rasa matching je dengan semua baju
.
.
Ada orang yang setia dengan handsock dan stokin colour sama.. tak kisah lah baju dia warna apa pun… (hehe)
.
.
Korang yang mana satu? Jom join OOTD Challenge ni reramai!
.
.
Oh ya, jangan lambat tau sebab …

Tarikh Penyertaan : 26 September hingga 31 Oktober 2018

P/s : Thank you sebab sudi share kan challenge ni.  😘 RM500 wang tunai boleh buat beli emas tu…